1345875084_img-d3501d6d4d3dcdbb00b15e8ddKat Fallsin Veden alla (Tammi 2011) on vauhdikas, värikäs ja sopivasti uutta ja vanhaa yhdistävä seikkailuromaani. Toivottavasti hyvä seikkailullisuus jatkuu jatko-osassa Vastavirta (Tammi 2011). Romaani kertoo ekokatastrofin jälkeisestä maailmasta, jossa suuri osa mantereista on peittynyt veden alle. Jäljellä olevilla maa-alueilla ihmiset asuvat ahtaasti ilman omaa tilaa. Pieni joukko ihmisiä on muuttanut uudisasukkaiksi Vedenalaisterritorioon, ja he toimittavat mantereella asuville Osavaltioiden yhteisön asukkaille suuren osan näiden ravinnosta. Siitä huolimatta pinnan yläpuolella asuvat tuntevat ylenkatsetta ja pelkoakin omituisina pitämiään veden alla asuvia kohtaan. Monenlaiset huhut territorion asukkaiden oudoista ja salaperäisistä kyvyistä liikkuvat yhteisön asukkaiden keskuudessa. Territorion asukkaat ovat joutumassa pinteeseen muutenkin. Valtion hätätilalaki ja monet säännökset hankaloittavat kohtuuttomasti heidän elämäänsä. Lisähuolena on vaarallinen Krottiliiga, joka ryöstelee Valtion huoltoaluksia ja uudistiloja. 

Romaanin päähenkilöitä ovat veden alla syntynyt 15-vuotias Ty ja mantereelta tullut Gemma, joka on tullut territorioon etsimään veljeään Richardia. Ty ja Gemma törmäävät molemminpuolisiin ennakkokäsityksiin, joita on varsinkin Gemmalla. Nopeasti nuorten välille kuitenkin solmiutuu luottamus ja ystävyys, vähitellen myös orastava rakkaus. Tyn seurassa tyttö pääsee tutustumaan uudisasukkaiden elämään. Tutustuminen muuttuu jännittäväksi seikkailuksi, ja pian Ty huomaa saaneensa kannoilleen Krottiliigan johtajan Hämyn, josta on saanut selville hieman liikaa. Samalla pojan omat salaisuudet ovat vaarassa paljastua.

Falls kirjoittaa sujuvan vauhdikkaasti toimintakohtauksesta toiseen siirtyen. Loppupuolella tapahtumien vyörytys on hyvin elokuvamaista eikä ihme olekaan, että kirjasta on suunnitteilla filmi. Suvantopaikkoja kerrontaan Falls tuo merenalaisen luonnon värikkäillä kuvauksilla sekä uudistiloja ja niiden asumuksien teknisiä yksityiskohtia esittelemällä. Kirjailija on määritellyt kirjansa scifiseikkailuiksi. Romaanissa perinteinen seikkailu on onnistuneesti sijoitettu aivan uudenlaiseen maailmaan. Tyhjäkäyntiä ei teoksessa ole. Teemoina nousevat esiin etenkin erilaisuus, erilaisuuden ja toisenlaisten kykyjen hyväksyminen sekä erilaisten ambitioiden ristiriitaisuus. Joidenkin aikuisten suhde väkivaltaan ja oman käden oikeuteen näkyy teoksessa realistisena. Yhteiskunnallista kritiikkiä löytyy myös, vaikka perustunnelmaltaan teos onkin sujuva ja viihdyttävä nuorten jännitysromaani.